"Trim-schandalen"

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper 3 doggies

honden foto van Tiffani & Pepper

"

Dat vind ik ook! :'( Daarbij hebben shiba's hun vacht echt wel nodig, het dient als isolatie... anders kunnen ze moeilijk tegen het warme én het koude weer! pfff "


.ja begrijp het , hier ook een husky lopen die zn vacht toch ook echt nodig heeft .. Heb ook eens gezien op fb dat een husky hélemaal kaal was geschoren !! Zo sneu ( weet niet of die nog n hartje op zn rug had met haar of niet ) :'(

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Hebben jullie nog 'bewijsmateriaal'?;-)

de foto's spreken boekdelen! :-)

en nee; een hond heeft geen weet van 'schoonheid', maar als er gelachen wordt op straat, denk ik wel dat een dier dat aanvoelt.

het waarom weten ze niet, tenzij ze het plots koud hebben na die laatste 'trimbeurt'....

honden page profiel Rana & KojiRana & Koji 3 doggies

honden foto van Rana & Koji

"

.ja begrijp het , hier ook een husky lopen die zn vacht toch ook echt nodig heeft .. Heb ook eens gezien op fb dat een husky hélemaal kaal was geschoren !! Zo sneu ( weet niet of die nog n hartje op zn rug had met haar of niet ) :'( "


Juist, met een husky snap je dat wel!
Wat verschrikkelijk, hoe doe je je eigen hond dat aan ;-)arme hondjes, alsof dat baasje het leuk zo vinden om naakt over straat te lopen in putje winter en met winterkledij op een warme zomerdag!

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper 3 doggies

honden foto van Tiffani & Pepper

"

Juist, met een husky snap je dat wel!
Wat verschrikkelijk, hoe doe je je eigen hond dat aan ;-)arme hondjes, alsof dat baasje het leuk zo vinden om naakt over straat te lopen in putje winter en met winterkledij op een warme zomerdag! "


.zeker wel arme hondjes :'( , zou dolgraag dat baasje eens laten voelen hoe het is om zo rond te lopen , zoals je al zegt , naakt in de winter en winterkledij in de zomer

honden page profiel GerardGerard 3 doggies

honden foto van Gerard

Ja, de Maltezer van mijn ouders werd geschoren (!!) als een poedel omdat de trimster dacht dat dat de bedoeling was. Mijn moeder was hels want de hond had best wel lang haar en de afspraak was een paar cm korter. Het is nooit meer goed gekomen met de vacht. Ook onze keeshond kwam er eens vandaan en belachelijk kort... sloeg nergens op! Nooit meer terug gegaan uiteraard.
Toen onze cocker spaniel voor het eerst mijn leven binnen rende (letterlijk) zat ze vol met klitten. Ze ging naar een trimsalon waar ze met twee trimsters de hond moesten helpen. Daarna het verzoek om de hond nooit meer langs te brengen. Vanaf dat moment ben ik haar gaan borstelen en dit gebeurde bijna dagelijks. Ik ben op zoek gegaan naar trimmers die gespecialiseerd waren in Cockers en kreeg gelukkig de feedback dat ze prachtig verzorgt werd en geen klitten had. Dat is toch altijd mijn doel geweest.
Mijn ervaring: zoek een trimsalon waarvan de trimmer zelf een ras fokt en/of naar shows gaat. Deze mensen zijn erg bezig met wat de rasstandaard voorschrijft. Daar ben ik nog het meest tevreden over.

honden page profiel Rana & KojiRana & Koji 3 doggies

honden foto van Rana & Koji

"

.zeker wel arme hondjes :'(, zou dolgraag dat baasje eens laten voelen hoe het is om zo rond te lopen , zoals je al zegt , naakt in de winter en winterkledij in de zomer "


Jammer dat die hondjes bij zulke baasjes terechtkomen, een beetje nadenken kan geen kwaad :'(

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

" Hebben jullie nog 'bewijsmateriaal'?;-)

de foto's spreken boekdelen! :-)

en nee; een hond heeft geen weet van 'schoonheid', maar als er gelachen wordt op straat, denk ik wel dat een dier dat aanvoelt.

het waarom weten ze niet, tenzij ze het plots koud hebben na die laatste 'trimbeurt'....

"


Een hond "voelt" denk ik veel, maar of ze stilstaan bij schoonheid... Dan wordt er onderling toch veel gelachen denk ik.... Wat een korte pootjes, wat een idioot grote oren, wat een vissenogen, wat een platte snuit, ruim velletje, of kale, idioot brede kaken, een hond met krullen, wolf-wannabe etc..... O-)

Moos geniet, wanneer hij weer kort geschoren is, heeft gelukkig geen last van koude.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Moos; you got my point! :-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik weet niet waar je je informatie over Goldens vandaan hebt, maar dit is mijn tweede Golden en beiden nog nooit getrimd, geknipt of geschoren. Je haren bij oortjes weg zodat het niet ging matten, of in de winter de haren tussen de kussens weg tegen sneeuwballen, maar meer echt niet.

En het haar hangt echt niet op de grond hoor. Het blijft in hetzelfde model zitten.

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

" Moos; you got my point! :-) "


Gelukkig! Ik dacht al... Sorry, ben een beetje blond ;-).

honden page profiel delubodelubo 3 doggies

honden foto van delubo

@ wilma, sommige goldens hebben toch echt af en toe een knipbeurt nodig. Broek wordt bijgeknipt, bevedering, haar tussen de tenen, buiklijn, staart en oren. En ontwollen. Is voor sommige geen overbodige luxe.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ontwollen moet inderdaad, maar de rest is niet per sé nodig. Dat vind de baas mooi.

honden page profiel delubodelubo 3 doggies

honden foto van delubo

Tja heb toch met regelmaat goldens op tafel met klitten in de broek, die is zo vol met haar dan is het echt wel fijn om hem te knippen en uitte dunnen. Zoals ik al zei bij sommige is het echt nodig;-) en idd het is net wat jij als baas mooi vind, ik vind het ook mooi als de pootjes netjes zijn bijgewerkt en en geen dode punten aan hangen;-) maar is ieders eigen smaak:-)

honden page profiel --

honden foto van -

" Ik weet niet waar je je informatie over Goldens vandaan hebt, maar dit is mijn tweede Golden en beiden nog nooit getrimd, geknipt of geschoren. Je haren bij oortjes weg zodat het niet ging matten, of in de winter de haren tussen de kussens weg tegen sneeuwballen, maar meer echt niet.

En het haar hangt echt niet op de grond hoor. Het blijft in hetzelfde model zitten. "


Nou, ik ken toch echt Goldens die eens per jaar even de trimmer moeten bezoeken.....

Max ook niet.... Daarvan knip ik de pootjes even, zodat ie niet uitglijd op onze vloeren. Verder niet.

Maar die Golden die ik gezien had leek er vierkant.... Alles hing op de grond.... Broek, staart, buik/bost..... Zo'n hond moet toch echt even naar de trimmer lijkt me.... (Tenzij de eigenaar dit natuurlijk mooi vind)

honden page profiel NicolineNicoline 3 doggies

honden foto van Nicoline

Hier gaan ze alledrie naar de trimsalon...
Tommie wordt geplukt, 3x per jaar. Is nodig, maar ik vind hem echt wel mooier met zijn lange warrige bos.
Sam 3 x per jaar voor ontwollen, wassen, doorkammen, broek bijwerken en voeten.
Noor voor het wassen en doorkammen.

Daarna zijn ze weer prachtig en glimmend en vooral de groters mooi wit... Voor een uurtje... :-)

honden page profiel Kat&CoKat&Co 3 doggies

honden foto van Kat&Co

Vorig jaar heb ik mijn hondje naar een trimsalon gebracht. Het is een markiesje en ik wilde alleen de voetjes netjes bijwerken en de achterkant (was zo lang, hing soms in dr drolletje) 
De mevrouw die Coco ging trimmen, ik vond haar ruw met haar. Ook het knippen bij de pootjes. Zo ruw en ook hakken met die schaar. Heel snel, knip, knip, knip! 
Tussentijds moest ik haar nog stoppen want ze wilde ook op plekken gaan knippen waar mooie lange zijdezachte haren zaten terwijl dat duidelijk niet nodig is! 
Eindresultaat was niet mooi. Bij de voetjes zag je de nageltjes. Ik vind het mooi als de nageltjes bedekt zijn. 
maar het leek wel of het met een heggenschaar was geknipt. Allemaal happen. Het zag eruit zoals ik het zou doen…(zonder enige ervaring dus :-)
Nu wil ik haar weer netjes laten maken (sommige haren bij de teentje staan gewoon rechtop) maar mijn vertrouwen is HELEMAAL weg in trimsalons!!!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat dacht je van een newfoundlander ? die behoort ook getrimt te worden, oren voeten enz. wordt dat niet bijgehouden, is het ook geen gezicht, vooral de oren, die zie ik wel eens tot schouderlengte, en zeg je daar wat van, is het...... ze hebben dan zo,n leuke uitstraling, onverzorgd vind ik het.

en zo ook de voeten, behoort netjes geknipt te worden, anders zijn het zwabbers, wel makkelijk in huis zo,n hulpje maar niet de bedoeling toch ?

gemakzucht, en geen zin en tijd er aan besteden.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Ik vind dit wel een mooi voorbeeld van een 'trimschandaal':


Een Leonberger in de buurt waar we eerst woonden. Waarom ze dat deed is me nog steeds een raadsel, maar ik vind het er persoonlijk echt niet uitzien. De vacht zag er ook vreselijk uit in de winter toen het weer aangegroeid was!


Ik denk trouwens dat dit echt een gevalletje 'gemak dient de mens' was, aangezien je ziet dat hij ook schoentjes draagt tijdens de winter. Tja, je huis zal maar eens vies worden door wat modderpoten...

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas 3 doggies

honden foto van Kobus & Cas

Ik wist ook niet dat Goldens getrimd moesten worden :-) Mijn tante heeft nu haar 2e Golden en beide zijn nog nooit getrimd, er wordt alleen geborsteld. Het is ook niet nodig of zo, het haar wordt niet echt langer. Beide honden zijn stamboom Goldens.

Kobus wordt 2x per jaar geplukt. Ik vind 'm veel leuker als ie lekker ruw is, dan ziet ie er zo stoer en ruig uit :-) Maar hij is wel weer lekker zacht en glad als ie geplukt is, dat is wel fijn. Ze mag alleen niet aan z'n baardje komen, die moet blijven! :-D

In het pension waar ik werk komen ook wel eens geschoren honden die niet geschoren horen te worden... Maar dat is meestal wel omdat de hond heel oud is en niet meer geborsteld wil/kan worden.

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Als ik dit allemaal hoor ben ik weer super blij met mijn trimster. Ze is misschien niet de snelste, maar neemt echt de tijd voor de honden en ze worden altijd prachtig geknipt.
Masha is ook nog eens helemaal stapelgek op haar en dat wil wat zeggen want masha is niet zo snel gek op vreemde mensen.

honden page profiel --

honden foto van -

" Ik wist ook niet dat Goldens getrimd moesten worden :-) Mijn tante heeft nu haar 2e Golden en beide zijn nog nooit getrimd, er wordt alleen geborsteld. Het is ook niet nodig of zo, het haar wordt niet echt langer. Beide honden zijn stamboom Goldens.. "


Het is ook geen must... Klopt.
Max word ook niet getrimt. Maar er zijn Goldens die wel getrimt moeten worden..... Of nouja moeten.... In mijn ogen dan.... Haha ;-)

En sommige Goldens die juist getrimd zijn, hadden ze dan weer juist niet moeten doen. In mijn ogen.... O-)

honden page profiel SiaraSiara 3 doggies

honden foto van Siara

Dan ben ik toch blij met de Samojeed als ras, die dienen normalerwijs nooit naar het hondensalon gebracht te worden als je hen degelijk onderhoudt. Ik heb tijdens de kambeurten die ik al heb moeten doen bij volwassen exemplaren en pups er wel stijve armen aan overgehouden en die beurten moeten iedere dag gebeuren. x__X Bijknippen is vooral aan de voetzooltjes om ijsvorming en uitglijden in huis te voorkomen. Voor de rest liever geen schaar in hun buurt...

De ergste knipbeurten die ik al gezien heb waren bij een poedel en een dwergkeesje. Pfff...precies een lelijke stofwolk nadat ze er klaar mee waren.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Ik heb het zelf wel eens gehad.. bracht m'n honden altijd om de twee maanden naar de trimster, zij maakte er een mooi modelletje van. Ze zagen er altijd tiptop uit. Totdat vriendlief ze naar de trimster bracht en thuis kwam.. met twee kale honden!! Of nja kaal, ik denk dat er nog 0,5 mm aan haarlengte op zat. 

Ik schrok en zei: "Wat heb je gedaan?!?!". 
Hij zei: "Nou dat zie je toch. Lekker kaal. Het doet er niet toe wat jij ervan vindt of andere mensen, het gaat erom wat zij ervan vinden. En kijk eens hoe blij ze zijn!"

En hij had inderdaad gelijk.. ze renden als jonge veulentjes rond en waren super gelukkig! Daarom kon ik er daarna wel om lachen.. hihi

Daarna kreeg ik overigens veel reacties op straat: "Waarom zijn ze kaal, het ziet er niet uit." Waarop m'n vriend direct zei: "Mijn honden zijn gelukkig." Mannenlogica ;-)

honden page profiel --

honden foto van -

Ik lees best wel veel dat rimmers de hond uiteindelijk niet goed hebben geknipt.
Maar, ligt dit dan aan communocatie fouten? Of is de trimmer zijn/haar eigen gang gegaan?

Max kan ik niet naar de trimmer brengen, tenzij ik er bij blijf... Hij kan prima alleen blijven enzo. Maar kan hem niet bij andere mensen achterlaten.... Ookal kent ie ze goed.
Heel apart... Dus mocht Max ooit naar de trimmer moeten, zal ik eentje moeten vinden waarbij ik er bij mag blijven... Anders breekt ie de tent af....

honden page profiel Liza, (Chiva) Lexi & Elza Liza, (Chiva) Lexi & Elza 3 doggies

honden foto van Liza, (Chiva) Lexi & Elza

Hier gaat Chiva ook 1 x in het jaar naar een trimsalon, zo blijft hij er goed verzorgd uitzien. vaak gaat hij als er heel veel sneeuw ligt ook een keertje heen om zijn pootjes te scheren, hij krijgt anders hele erge sneeuwballen tussen zijn tenen.. en ik blijf er altijd bij

honden page profiel delubodelubo 3 doggies

honden foto van delubo

" Ik lees best wel veel dat rimmers de hond uiteindelijk niet goed hebben geknipt.
Maar, ligt dit dan aan communocatie fouten? Of is de trimmer zijn/haar eigen gang gegaan?

Max kan ik niet naar de trimmer brengen, tenzij ik er bij blijf... Hij kan prima alleen blijven enzo. Maar kan hem niet bij andere mensen achterlaten.... Ookal kent ie ze goed.
Heel apart... Dus mocht Max ooit naar de trimmer moeten, zal ik eentje moeten vinden waarbij ik er bij mag blijven... Anders breekt ie de tent af.... "


.moet zeggen dat we dat nog niet hebben meegemaakt. Wel een keer dat iemand een boomertje kwam brengen waar net 2 cm haar op stond. Ze zegt tegen mij niet te lang maar ook niet te kort. Pootjes en snoetjes bijknippen. Dus ik aan de gang, lijfje wat uitgedund en bijgeefileerd. Pootjes en snoetje geknipt. komt die vrouw hem ophalen. Ooh nee hij is veel te lang! Ik had er de helft afgehaald niet te lang en niet te kort. Maar nee ze wou een nieuwe afspraak maken om hem toch kort te zetten...prima maar dan betaal je wel dubbel, moet je maar duidelijk zijn. Vaak is het zo dat trimmers niet luisteren naar hun klanten. Of klanten weten het niet zo goed. Praten ze in centimeters, daar kunnen wij niks mee want mensen kunnen dat niet inschatten. Maar echt rare en verknipte honden hebben we nog nooit gehad.

@rebecca dan komen jullie gezellig naar ons toe;-)

honden page profiel --

honden foto van -

"

.moet zeggen dat we dat nog niet hebben meegemaakt. Wel een keer dat iemand een boomertje kwam brengen waar net 2 cm haar op stond. Ze zegt tegen mij niet te lang maar ook niet te kort. Pootjes en snoetjes bijknippen. Dus ik aan de gang, lijfje wat uitgedund en bijgeefileerd. Pootjes en snoetje geknipt. komt die vrouw hem ophalen. Ooh nee hij is veel te lang! Ik had er de helft afgehaald niet te lang en niet te kort. Maar nee ze wou een nieuwe afspraak maken om hem toch kort te zetten...prima maar dan betaal je wel dubbel, moet je maar duidelijk zijn. Vaak is het zo dat trimmers niet luisteren naar hun klanten. Of klanten weten het niet zo goed. Praten ze in centimeters, daar kunnen wij niks mee want mensen kunnen dat niet inschatten. Maar echt rare en verknipte honden hebben we nog nooit gehad.

@rebecca dan komen jullie gezellig naar ons toe;-) "


Oke... Dus, het kan van beide kanten zijn? Onduidelijke klant, dus trimmer "probeert" het zo goed mogelijk te krijgen?


Haha, geen idee waar jullie zitten. Maar aangezien ik overal ver bij vandaan zit ga ik er vanuit dat dit ook niet dichtbij is O-)

honden page profiel delubodelubo 3 doggies

honden foto van delubo

Haha vlakbij den bosch;-) ja ik denk vaak miscommunicatie. Maar ook wel onkunde hoor van sommige. Het is een vrijvak. Elke leek zou vandaag nog een trimsalon kunnen openen zonder ook maar 1 hond te hebben geknipt.

honden page profiel --

honden foto van -

" Haha vlakbij den bosch;-) ja ik denk vaak miscommunicatie. Maar ook wel onkunde hoor van sommige. Het is een vrijvak. Elke leek zou vandaag nog een trimsalon kunnen openen zonder ook maar 1 hond te hebben geknipt. "


Haha das een beetje ver weg! Ik woon in Groningen haha.

Oh echt? Dat is eigenlijk best erg.... Extra research doen dus, voordat je je hond ergens brengt....

honden page profiel Truida, Kenzo & Rocky (RIP)Truida, Kenzo & Rocky (RIP) 3 doggies

honden foto van Truida, Kenzo & Rocky (RIP)

Tja, miscommunicatie heb ik zelf ook eens ervaren.
Ik bracht Rocky naar een andere trimster waar ik goede dingen over gehoord had, ze had nog niet haar diploma maar dat vond ik niet zo belangrijk als ze het maar goed deed.
Toen ik hem bracht heb ik gezegd dat het niet te kort mocht. Dat was prima.
Wel. ik kwam hem halen en hij zag er uit zoals die 2 pluizenbolletjes van pagina 1. Ik vond het wel erg mooi was weer eens iets heel anders maar met een K9-tuigje is zo'n coupe niet echt praktisch.
De volgende dag was er niets meer over van zijn mooie kapsel maar toen bleek dat zijn haar toch nog wel erg lang was. Ik de trimster gebeld en gezegd dat het wel de bedoeling was dat het korter had gemoeten. Volgens haar had ik gezegd dat er niet veel af mocht. Nou tussen niet te kort en lang laten zit volgens mij toch wel een aardig verschil.
Het gevolg was dat hij na 6 weken weer naar de trimster moest en dat vond mijn geldbuidel niet zo leuk.

De vaste trimster heeft hem vorig jaar februari op 7 mm getrimd en toen viel net de kou in. Rocky liep gewoon te bibberen en je zag op zijn rug echt de huid door de haartjes heen. Ik heb hem 2-3 weken steeds een jasje aan moeten doen vanwege de kou. Dat wil ik dus ook nooit meer. Ook in de zomer niet want dan heb je weer kans op zonnebrand.

Dit keer is hij op 12 mm getrimd en dat vind ik eigenlijk de beste lengte.

Edit: ik heb even de 1,2 in 12 mm veranderd.

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: Fietsen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^